Oružari: „Mogu da nas polome, ne mogu da nas poraze“

„Borba oružara iz Kragujevca da se ne prihvati zakonsko rešenje o privatizaciji 49 posto kapitala fabrika Odbrambene inustrije dugo traje, međutim Vlada Srbije nije prihvatila sugestije sindikata fabrike „Zastava oružje“, izjavio je sinoć na protestu radnika ove fabrike kod „Krsta“ predsednik sindikata Dragan Ilić.

„Našu fabriku treba izuzeti iz privatizacije jer je ona od strateškog značaja. Treba je sačuvati jer je uvek bila državna i u njoj je začet industrijski razvoj Srbije i vojne industrije Jugoslavije“, naglasio je Ilić, i dodao da zakonodavci „mogu da polome“ radnike u ovoj borbi, ali ne i da ih poraze.

Predsednik kragujevačkog ogranka Samostalnog sindikata, Jugoslav Ristić konstatovao je da je na delu “odsudna bitka za opstanak Kragujevca kao industrijskog centra”, jer je Namenska poslednja fabrika iz nekada razvijenog industrijskog centra.

“ Za čiji interes se najavljuje prodaja fabrika namenske proizvodnje, kada i vlast govori da one dobro posluju? Ako se vojna industrija proda strancima, da li možemo da budemo slobodna i nezavisna zemlja? Ne smemo da izgubimo ovu bitku, zaključio je Ristić.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar