Organizovani odlazak za Beograd?

Danas je u Beogradu predsednik Rusije Vladimir Putin. Tim povodom organizovana je šetnja za „normalnu i pristoju Srbiju“, a predstavnici vlasti su i kao državni funkcioneri i funkcioneri SNS najavljivali da će prijateljskog državnika dočekati veliki broj građana. Da li su bili dalekovidi, znali su nešto što običan svet nije znao, pretpostavili su da građani jedva čekaju da se po zimi zapute iz cele Srbije da dočekaju predsednika druge države, ili su po oprobanom receptu zakupili autobuse i odredili kvote za ovaj, kao i mnoge druge mitinge, otvaranje fabrika, odnosno polaganje kamena temeljca za neku investiciju.

Uglavnom, autobusi su bili spremni. Iz ulice Save Kovačevića krenula je jedna veća grupa autobusa. Gradjani nam javljaju da ima polazaka i iz drugih delova grada. Primetili smo zastave, aktiviste i funkcionere vladajućih stranaka. Svi strpljivo čekaju da zauzmu mesto u autobusu.

Nama samo ostaje da se pitamo kako se ova ekskurzija pravda na radnom mestu, Da li je ovo slobodan dan, zasluženi odmor, bolest, prehlada ili samo bolesna poslušnost.

Kako god, na licu mesta je viđen i izvestan broj direktora gradskih i državnih institucija iz Kragujevca pa valjda opravdanje neće biti problem. Na društvenim mrežema se može saznati da je u drugim gradovima odlazak na protest obavezan u stilu „ko ne dodje danas, nema razloga da u ponedeljk dolazi na posao“, ali se pominju i dnevnice u iznosu od 1.500 dinara. Kakve su sreće Kragujevčani koji su otputovali za Beograd ne znamo, ali ovi koji su ostali mogu samo da se nadaju da neće biti nikakvih komunlnih havarija.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar