Opozicioni odbornici zahtevaju sednicu po hitnom postupku zbog odluke gradske vlasti vezane za lokaciju „ZASTAVIN SERVIS“

Zajedničko saopštenja odbornika opozicije u Skupštini grada Kragujevca, prenosimo u celosti :

Opozicioni odbornici, njih 36 su danas podneli predsedniku Skupštine grada Kragujevca, gospodinu Ivici Momčiloviću zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku. Odbornici okupljeni oko lista Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kraguujevac, Kragujevačka incijativa, Nova snaga Kragujevca, Znamo se, i Šumadijski blok 21 iskoristili su svoje poslovničko pravo i uputili zahtev za održavanje sednice po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrala jedna tačka dnevnog reda i to PREDLOG REŠENJA O STAVLJANJU VAN SNAGE REŠENJA O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ZAKLJUČENJE SPORAZUMA O NAKNADI ZA NEPOKRETNOSTI KOJE SU BILE PREDMET ADMINISTRATIVNOG PRENOSA EKSPROPRIJACIJE BR 400-3141/23- I OD 16.06.2023.GODINE

Radi se o protivzakonitoj odluci koju je Skupština grada donela za lokaciju „ZASTAVIN SERVIS“ i time omogućila protivpravno bogaćenje trećem licu na teret Budžeta grada Kragujevca. Smatramo da je ova tema od izuzetnog značaja za građane Kragujevca, da isplata preko 300 miliona dinara za spornu lokaciju može ugroziti funkcionisanje grada, stoga smatramo da ova tema mora da se nađe pred odbornicima Skupštine grada.

Podsećamo, da po Poslovniku predsednik Skupštine grada Kragujevca mora da zakaže sednicu po ovom zahtevu u roku od sedam dana od prijema zahteva koja se mora održati u roku ne dužem od sedam dana, od dana zakazivanja.

Ujedinjena opozicija Kragujevca će u gradskom parlamentu i narednim nedeljama kandidovati teme koje su značajne za građane Kragujevca, pre svega one koje se tiču preterane potrošnje novca građana kao što su rekonstrukcija Gradske Tržnice, Trga Radomira Putnika ali i malverzacijama sa gradskim građevinskim zemljištem u užem gradskom jezgru. To ćemo raditi tokom celog mandata, do konačne smene loše i korumpirane kragujevačke vlasti.

Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Kragujevačka inicijativa  – Slađan Rakić

Nova snaga Kragujevca

Znamo se – Dr Miroslav Stojanović Džiga

Šumadijski blok 21 – Boris Kovačević Šuma

Post Author: Milan

Ostavi komentar