Opozicija „ćutnjom“ sprečila vlast da pređe više od četiri tačke dnevnog reda – nastavak tek 10.maja

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca viđen je jedan nesvakidašnji način blokade rada. Odbornici opozicije su ćutali po svakoj tački dnevnog reda ali svi do jednog, koristeći maksimalno vreme koje im stoji na raspolaganju.

Kako kažu ćutanje je adekvatan odgovor na ćutanje vlasti po njihovom zahtevu da se održi sednica na kojoj bi tema bila prodaja objekta i zemljišta bivše „Zastave promet“, zašta je budžetom predviđen iznos od gotovo 300 miliona dinara.

Na samom početku sednice nakon izlaganja odbornika Slađana Rakića, ostali odbornici opozicije su prišli govornici a ideja je bila da prekidom izazovu vlast na kompromis. Kako je vlast ostala pri stavu da održi sednicu po postojećem dnevnom redu iako je sednica zakazano po hitnom postupku zaključena mimo poslovnika, prema tvrdnjama opozicije, usledila je taktika ćutnje.

Tu taktiku samo povremeno je prekidala polemika koja bi nastajala u pokušajima vlasti da opomenama prekine protest opozicije ili stvarne primedbe odbornika opozicije po pojedinim tačkama. Tako je ostala zapažena polemika između šefa odborničke grupe Demokratske stranke Ivana Dubljanina i gradonačelnika Nikole Dašića i predsednika skupštine Ivice Momčilovića u vezi dodele Đurđevdanske nagrade.

Nakon usvajanja tačke o Đurđevdanskim nagradama na predlog šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Lazovića sednica je prekinuta i biće nastavljena 10.maja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar