Okupljanje „Za Olivera“ danas u Kragujevcu

Odavanje počasti povodom godišnjice od nerazrešenog ubistva Olivera Ivanovića biće organizovano u Kragujevcu u sredu, 16. januara, u isto vreme kada će biti organizovan i protest u Beogradu..

Svoje članstvo na odavanje počasti javno je pozvalo je više političkih organizacija, medju kojima su Demokratska Stranka, Pokret za naš grad, Dveri, Narodna stranka.

Organizatori kragujevačkog protesta „1 od 5 miliona“ takodje su pozvali Kragujevčane da uveče u 18 sati okupe u Sabornoj crkvi i ponesu sveće umesto pištaljki.

„Pozivamo vas da u Beogradu, u ime celog Kragujevca, odate poštu čoveku koji je poginuo boreći se protiv tirana koji razaraju ne samo Kosovo, nego i čitavu Srbiju.Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete, kao što većina nas nije, pozivamo vas da u sredu, za vreme protesta u Beogradu, od 18 sati, u miru i dostojanstveno, preminulom odamo poštu paljenjem sveća u Sabornoj crkvi. Porta će biti mala za sve nas. Upalite sveće na ulici! Ostavite pištaljke i ponestite sveće“, navedeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici organizatora kragujevačkog protesta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar