Održana osmi protest “1 od 5 miliona”

Protest „1 od 5 miliona“ održan je u Kragujevcu i osmi put.Još jedanput bio je masovan, nabijen energijom i emocijama i bez znakova popuštanja. Više hiljada građana se ponovo okupilo na platou „Robne kuće“ i odatle krenulo u šetnju ulicama grada sve do „Djačkog trga“ gde su se skupu obratili gosti.

Nošeni su transparenti, zastave Srbije, a veliki deo građana nosio je i zaštitne maske u znak protesta zbog toga što je u jeku epidemije gripa Vučić nedavno posetio teško obolele mališane i time ugrozio njihovo zdravstveno stanje.

Na trgu su govorili su aktivista “Lokalnog fronta” Vladimir Marović, studentkinja Milica Stojković i sportski komentator Milojko Pantić.

Studentkinja Milica Stojković govorila je o plaćenom radu, građanima koji, iako formalno zaposleni, jedva preživljavaju.

“Nećemo šarenu lažu, ne želimo stranačku knjižicu. Želimo da živimo časno i dostojanstveno, da se zaposlemo u svojoj struci i budemo adekvatno plaćeni. Nećemo da budemo prislni volonteri. Moje znanje, moj trud ova država eksploatiše…. Vaš rad znanje i trud država eksploatiše, Ja više neću da radim za džabe. Nikada više”, istakla je Milica Stojković.

Poznati sportski novinar i  čuveni komenator Milojko Pantić poručio je da bi Vučić trebalo da čuje poruku građana Kragujevca i Šumadije svedenu na samo jednu reč – ostavka. On je imao poruku i za lokalne moćnike vladajuće stranke.

“Dozovite se pameti gospodo naprednjaci, jer vi ćete kada, pre ili kasnije padne Vučić, morati da nastavite da živite sa vašim sugrađanima. Vučićeva vladavina zasnovana je na lažima i manipulacijama. To nije politika, to je zlo”, poručio je Pantić.

Na skupu je najavljeno i da će 1. marta početi protesti u Rekovcu, a dva dana kasnije i u Kniću. Novi protest u Kragujevcu zakazan je za narednu subotu u istom terminu i na istom mestu – plato RK “Beograd” 18 sati.

 

Foto : Zoran Petrović

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar