Odgovor Stevanovića Dašiću u ime koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Gospodine Gradonačelniče u ostavci,
Čudim se da ste se usudili da reagujete na ovaj način nakon objavljivanja kampanje Ujedinjeni protiv nasilja-Nada za Kragujevac.
Čudim se jer nisam očekivao da ,,krenete,, u negativnu kampanju na mene lično,sagledavajući dosadašnje naše odnose,koji su politički bili suprotstavljeni ali lično korektni.
Nisam nameravao da u kampanji prema Vama uputim ni jednu negativnu reč lično, smatrao sam da to ne treba da činim, a da o svemu,pa i o nama dvojici naravno,treba da sude građani sagledavajući naš rad u nekom periodu. Ali Vi,prema oprobanom naprednjačkom, bolje reći
radikalskom maniru, ,,krenuste,, lično na mene, pa O.K. sami ste izabrali dalji tok naših odnosa-PA DA KRENEM!
Čudim se da nakon 4 godine vlasti, 4 godine skrivanja od svih,svakoga, od problema, od građana Kragujevca, proradi u Vama nešto muško, autoritativno, pa da se usudite da progovorite na ovaj način,ovako kao navodni znalac, kao veliki radnik i tobože izgraditelj našega grada koji je,po Vama,do Vašeg dolaska na vlast, u svemu bio devastiran.
E pa da Vam ja na te Vaše zlurade gluposti odgovorim.
Prvo vidim da ste onako na daljinu postali hrabri pa me direktno napadate,iz čista mira,a da to nikada niste smeli da učinite kada sam bio u Vašoj blizini,dakle u prilici da Vam odgovorim. Pa pošto je tako da ja Vama ponešto kažem, ja koji sam, po Vama ,,debelo ukopao,,
Kragujevac.
,,Veliki,, eks Gradonačelniče, Kragujevac je u moje vreme bio drugi grad u zemlji odmah posleBeograda , prvi u sportu, a zatekli smo ga kada smo došli na vlast  2004. godine na 137.mestu.Tako je bilo sve do 2014. godine kada ste na silu oteli vlast bez izbora i tada grad kreće u
sunovrat.
Pominjete i hvalite se investicijama u gradu,a ni jednu kapitalnu nije uradio grad već država (Palata pravde,Data centar, stanovi na Deninom brdu…). Pitam Vas čijim parama je urađeno ovo što je država izgradila, nisu li to naše pare i nije li red da i ovaj grad dobije nešto od ove
države, a ne da se stalno zaobilazi.
Navedite mi jednu kapitalnu investiciju koju ste uradili! Niste ni jednu, a bolje da niste ni započeli,jer i ono što ste započeli niste u stanju godinama da završite.
To ste vi, to su činjenice,činjenice koje govore o Vama, Vašem radu,Vašem angažovanju,znanju!!!
Na vlasti ste onoliko koliko smo bili i mi, gotovo 10 godina i šta to ostaje iza Vas: nedovršena pijaca sa nepoznatim datumom završetka, dve urađene fasade, trg ispred zgrade suda (tačnije deo trga, jer trg je i prostor kod krsta,vagona,robne kuće), ulice su pune rupa, polu
prohodni trotoari, devastirana sela,urbanistički unakažena naselja…!!!
Šta bi sa trgom Mala vaga, Ulicom Kneza Miloša, bunarima i domovima kulture u selima,agrarnim budžetom? Šta bi sa Fijatom gospodine  ,sa Arsenalom,sa nepokošenom travom, Šumaricama,malim parkom kod pijace,mostovima…?I šta bi sa silnim obećanjima, obećanim a ne ispunjenim? Da ne nabrajam, Vi nabrajate i dalje u svakoj kampanji i Klinički centar  i stadion i severnu obilaznicu…? Sve nešto očekujem da će te uskoro zamajavati građane Kragujevca putem do Marsa, a da ne trepnete.
Mogao bi do ujutru da nabrajam Vaša obećanja i gluposti, ali neću,samo ću da Vas pitam koliko košta investicija Gradske pijace koju radite već 4 godine i koliko košta Trg Vladimir Putnik.
Koliko ste platili i kome sve, kako su vršene javne nabavke za ove dve investicije,za projektovanje i za izgradnju? Recite to ako smete sada u kampanji,pa da malo ,,razveselite,, naše sugrađane.
E sada malo o našoj vlasti gospodine Dašiću. 2004-te smo osvojili vlast na direktnim izborima. Kragujevac je u to vreme bio 137. Grad u Srbili, zvali su nas dolina gladi. Ubrzo je postao grad budućnosti, a godinu dana iza toga drugi grad u zemlji, odmah iza Beograda i prvi u
sportu.
Ja koji sam ga onako kako Vi stručno i znalački kažete,,debelo ukopao,, sam glavni krivac,priznajem.
PRIZNAJEM da smo u to vreme izgradili zatvoren bazen,pijacu na Aerodromu, buvlju pijacu u jednoj godini(obe po 10000 kvadrata) gradskim sredstvima, ambulanru 4 i zgradu Hitne pomoći, iako je to bila obaveza države, fiskulturnu salu sa kuglanom i streljanom u Drugoj gimnaziji, fiskulturnu salu O.Š. ,,Sveti Sava,, prilaze gradu, nove ulice sa kanalizacionom i vodovodnom mrežom , most preko Lepenice…!
Kod nas nije bilo nepokošene trave, rupa po ulicama,prepunih kontejnera a u sportu smo bili neprikosnoveni, sa manje para nego što Vi ulažete bez rezultata,došao je Fijat, grad je bio grad, a ne palanka kakvi polako postajemo.
Za Vašu informaciju gospodine Dašiću ambulanta 4 i zgrada Hitne pomoći su nas koštale 3 miliona evra što je dvostruko manje nego što će nas koštati Trg Radomir Putnik i mnogo manje od Vašeg Skadra na Bojani –Tržnice, koju rekonstruišete toliko dugo i nećete je završiti u
roku kojim obmanjujete sugrađane.
ELEM eks Gradonačelniče hajde malo u kampanji u Vašem studiju na Vašoj televiziji nas dvoica da popričamo o svemu ovome,pred našim sugrađanima, pa neka oni prosude o svemu.
Stekao sam utisak da ste naprasno dobili hrabrost da na ovaj način napišete tekst o početku naše kampanje, pa se iskreno nadam da ćete prihvatiuti ovaj moj izazov i ući zajedno samnom u studio Vaše televizije, sa Vašim velikim novinarima.
Imajte malo hrabrosti, nemojte se sakrivati iza Rektora i direktora Kliničkog centra, svi znamo da ste Vi kandidat za Gradonačelnika.
Nemojte se bojati, to ništa ne boli,tamo ćemo se malo gledati u oči,sučeliti argumente,pokazati koliko smo spremni,koliko znamo iz svih oblasti,tamo ćemo pokazati našim sugrađanima jesmo li dostojni da obavljamo tako važnu funkciju kakva jeste funkcija Gradonačelnika,
Da Vas unapred pripremim tamo ćemo pričati o korupciji,nameštanju tendera,dogovorenim cenama, bazenima u nečijim dvorištima,naručenim projektima, ugovorima bez tendera i tako dalje i tako dalje…!
I na kraju gospodine Dašiću, nismo mi kampanju počeli sa novog trga, već u centru u ulici Nikole Pašića, čudeći se vašoj bezobzirnosti, bahatosti i gluposti da zarad predstojeće kampanje zatvorite ulicu mesec dana i saobraćaj u gradu dovedete u kolaps.Na trgu ćemo tek
biti, to će biti prilika da ukažemo na Vašu nestručnost,bezobzirnost,nebrigu i naročito na korupciju, koja je u izgradnji trga više nego očigledna.
P.S. Tačan naziv naše liste gospodine Dašiću je ,,Ujedinjeni protiv nasilja-Nada za Kragujevac,,,
a to Vaše UKOP, kako nas nazvaste, može da znači za vas koji ste sada na vlasti, baš to UKOP !!

Post Author: Milan

Ostavi komentar