NS : Seča stabala na Trgu Radomira Putnika kao primer bahatog upravljanja gradom

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti :

Kako bi javnost bila valjano informisana u vezi sa sečom stabala na Trgu Radomira Putnika, ukazujemo na sledeće činjenice. Krivica je na projektantu, a ne na izvođaču, i to ne projektantu Glavnog projekta već Urbanističkog projekta iz kojeg su izdavani uslovi za Trg.
Urbanistički projekat je overila tadašnja SNS vd direktorka sadašnja direktorka JP Urbanizam koju je i tada i sada postavio lično gradonačelnik Dašić. Prilog iz projekta prikazuje da su planirana nova stabla a da stara nisu planirana za interpolaciju (uklapanje sa budućim drvoredom). Sve posledice u gradu su posledice lošeg kadrovanja ali i političkih odluka jer je za trg morao biti sproveden konkurs a jedino ga mi nismo sproveli.
Da smo imali konkurs imali bi savremeno rešenje i sve bi bilo javno i vidljivo. Razrada projekta kroz Glavni projekat nije imala obavezu da sačuva stabla kada su planirana nova. Da je postojao konkurs pitanje postojećeg zelenila bi svaki urbani i ekosvestan čovek a posebno talentovani projektant stavio kao prioritet za uklapanje u budući ambijent.
Za ovakve krošnje koje su isečena su potrebne decenije. Ova seča je čist eko kriminal u centru grada, odraz neznanja i nekulture i bahatosti pre svega. Velika sramota za Kragujevac i javnost treba da zna da odakle to potiče i da su to SNS Dašićevi kadrovi.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar