NS : Pitanje upućeno gospodinu Dašiću u vezi sa grejanjem i podsećanje

Saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti oglasio se dr Predrag Delić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu :

Pre nekoliko dana Gradski odbor Narodne stranke se obratio javnosti saopštenjem, u vezi sa bezrazložnim odlaganjem početka grejne sezone do 1. novembra. S obzirom na to da je izostala bilo kakva reakcija od stranih gradskih vlasti, a koje je očigledno potrebno više puta podsećati, kako bi se probudili iz zimskog sna, prinuđen sam da se na ovaj način obratim gradonačelniku grada Kragujevca, gospodinu Dašiću, kao i ostalim gradskim čelnicima.

Podsećam gospodina Dašića, ako već sam nije osetio, da je temperatura u poslednje dve noći bila ispod 5 stepeni, pa je frapantno nastojanje aktuelnih gradskih vlasti da istraje u svojoj nameri i ne uključi grejanje građanima grada Kragujevca, bar u manjem obimu, pa čak i da to ne uzme u razmatranje.

S obzirom na to da ovako niske temperature posebno teško padaju starijim sugrađanima, očigledno je koliko ste distancirani od potreba najugroženijih u ovom gradu i koliko vam je do njih stalo.

Pored toga, ako znamo da su škole i vrtići takođe ostali bez imalo grejanja, pa su na taj način i naši najmlađi ugroženi, poslednji izborni slogan SNS-a „Za našu decu“, dobija svoj puni smisao u ovom gradu.

S obzirom da, po prirodi svog posla, dolazim iz sfere zdravstva, i da znam koje i kakve posledice može izazvati ovo „igranje“ sa zdravljem naših sugrađana, pitam gospodina Dašića da li je jeftinije grejanje i stopiranje uzroka ili lečenje i direktna borba sa posledicama?

Takođe, pitam da li se uopšte razmišljalo o povećanoj potrošnji električne energije kako bi se zagrejali hladni stanovi, a čujemo apele sa svih strana da se električa energija štedi na svaki mogući način. Naravno, račune za električnu energiju će plaćati niko drugi do građani.

Apelujem ponovo da se bar u nekom obimu pusti grejanje i koliko-toliko zagreju radijatori, jer posledice vaše dosadašnje neodgovornosti mogu biti nesagledive.

Svesni smo da su vaši ovakvi potezi dobro ocenjeni u vrhu vaše stranke, na mestu, gde poslušnici uvek odlično prolaze, kao i u svakom autoritarnom režimu, ali apelujem na vaš zdrav razum i opet vas podsećam da imate obavezu i odgovornost prema građanima grada Kragujevca. Energetika d.o.o. ima ugovornu obavezu da isporučuje građanima toplotnu energiju i svako jednostrano nepoštovanje ugovora vuče posledice.

dr Predrag Delić
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke

Post Author: Milan

Ostavi komentar