NS : Osumnjičeni najmuškarac 21. veka

Povodom hapšenja Dr. Vladice Stanojevića, javnosti se obratila Narodna stranka u Kragujevcu, čije saopštenje prenosimo u celini :

Juče je u Kragujevcu bio težak dan za socijalnu zaštitu. Policijskom akcijom u kojoj je uhapšen direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ sa još 13 svojih saradnika pokazalo se da su priče koje su godinama kružile po gradu o zloupotrebama u samom Zavodu, o zlostavljanju korisnika ali i radnika, o bahatom ponašanju samog „Bumbara“ možda ipak istinite.

Podsećamo da je Vladica Stanojević na čelo ustanove sa oko 900 korisnika došao još 2013. godine i da su se već tada pojavile priče o zlostavljanju radnika i korisnika. Na žalost ni tada ali ni do pre par meseci retki su bili radnici koji su smeli da o tome govore javno jer je sam doktor Vladica uživao neizmernu podršku kako republičkih tako i lokalnih vlasti.  O toj podršci svedoče posete ministara i Vulina a kasnije i Đorđevića, nagrada „Čovek godine“ koju mu je dodelilo resorno ministarstvo ali i lokalna Đurđevdanska nagrada grada Kragujevca za oblast humanitarnog rada.

Narodna stranka u Kragujevcu postavlja pitanje da li bi policijske akcije bilo i da li bi doktor Vladica nastavio da vodi ustanovu na način kao i do sada da nije napustio Srpsku naprednu stranku i na lokalne izbore izašao samostalno.

Takođe postavljamo pitanje nadležnima iz lokalne samouprave da li će odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade doktoru Vladici Stanojeviću biti poništena ako se potvrde navodi iz istrage?

Post Author: Milan

Ostavi komentar