NS : Nadležni da spreče širenje dezinformacija i panike

Povodom situacije u gradu i nemogućnosti njegovih građana da se informišu u vezi sa zarazom virusom Covid-19, Gradski odbor NS je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u celini :

 

Proteklo je tačno šest dana od kako je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić na konferenciji za medije obećao da će se nadležni svakodnevno obraćati javnosti grada Kragujevca sa novim informacijama o epidemiji koronavirusa u Kragujevcu i Šumadijskom upravnom odboru.

Od tada nije održana ni jedna konferencija a građani se o broju i stanju obolelih i dalje informišu mahom preko društvenih mreža i internet portala koji ne dobijaju zvanične informacije jer je Klinički centar Kragujevac nedostupan za javnost. U cilju sprečavanja širenja dezinformacija a samim tim i panike značajno je davanje tačnih i pravovremenih informacija nadležnih što u Kragujevcu nije slučaj.

Pozivamo direktora KC Kragujevac Predraga Sazdanovića i gradonačelnika Radomira Nikolića da prestanu da se kriju i da slede primere svojih kolega iz drugih gradova te da javnost u Kragujevcu i Šumadiji redovno izveštavaju o epidemiološkoj situaciji.

Takođe, ovom prilikom želimo da se zahvalimo i da pružimo podršku svim radnicima u zdravstvenim institucijama u Kragujevcu koji se na prvoj liniji bore protiv virusa Kovid-19 i da pozovemo građane da poštuju propise i procedure u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar