NS : Loša odluka JKP Šumadije o naplati parkiranja nedeljom ispred tržnice na Aerodromu

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu smatra lošim potezom odluku JKP Šumadija Kragujevac da se naplata parkiranja na posebnom parkiralištu tržnice na Aerodromu obavlja i nedeljom. Neophodno je podsetiti da je od decembra prethodne godine već počela naplata parkinga u naselju Aerodrom.

Gradske vlasti, umesto odgovora na pitanja o stanju nerentabilne investicije u vidu izgradnje Javne garaže kod starog „Srca“, pokušavaju da finansijsku dubiozu u JKP Šumadija nadomeste što većim uzimanjem novca našim sugrađanima, i to u vidu naplate parkinga kada naši građani nedeljom obavljaju uobičajene aktivnosti nabavke namirnica. Pitamo se koji će biti njihov sledeći potez u ovoj sferi? Da li će se uvesti i u čitavom gradu naplata parkiranja, kako bi se nadomestile katastrofalne odluke gradskih vlasti?

Problem parkiranja u našem gradu trebalo bi da se rešava uvažavajući socio-ekonomski položaj naših sugrađana i kroz planski pristup tom problemu. Izgradnja nerentabilnih javnih garaža, bez prethodno obavljenih kvalitetnih analiza, predstavlja samo trošenje novca građana, ne doprinoseći rešavanju problema parkiranja u gradu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar