NS : Kapitulacija i idolopoklonstvo u vučjoj koži

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke prenosimo u celosti :

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu izražava žaljenje i brigu zbog količine idolopolonstva i nedostatka spoznaje naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, koja se prepoznaje iz samo jednog saopštenja lokalnog odbora Srpske napredne stranke. U skladu sa direktivom iz centrale, i lokalno rukovodstvo horski sipa hvalospeve svom vođi, deleći fotografije vukova, trabunjajući o nekim čoporima, a sve pod maskom odbrane kapitulantske politike režima.
Da imaju imalo političke pismenosti i državotvorne svesti, umesto slugeranskog odnosa prema lideru svoje partije Vučiću, funkcioneri SNS-a bi lideru partije postavili pitanje zašto krši Ustav Republike Srbije, privatizajući najvažnije državno pitanje i krijući od građana pred kojim se „strašnim“ pritiscima Srbija nalazi. Želimo da podsetimo građane da je od dolaska naprednjaka na vlast pozicija naše države na području Kosova i Metohije značajno oslabljena, s obzirom na to da je režim veći deo institucija koje su bile pod okriljem srpskog sistema prepustio Prištini. U skladu sa tim, imamo opravdanu bojazan da će režim da nastavi sa kapitulantskom politikom u pogledu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Kao Gradski odbor Narodne stranke, kao državotvorne političke organizacije, podsećamo da su naši poslanici u parlamentu predložili Rezoluciju o Kosovu i Metohiji koja sadrži niz konkretnih koraka neophodnih da bi se to pitanje rešilo u skladu sa našim vitalnim nacionalnim interesima. Smatramo da odlučan i jasan stav o suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti države nije stvar ideološkog opredeljenja, već elementarna pretpostavka državnosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar