NS : „Aleksandre poštuj mere prevencije“

Povodom moguće posete Predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kragujevcu, saopštenjem koje prenosimo u celini, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu :

 

„Apelujemo na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da, u cilju očuvanja opšteg zdravlja i sprečavanja širenja epidemije kovida-19 otkaže ranije najavljenu posetu Kragujevcu.

Epidemiološka situacija u našem gradu je prilično stabilna zahvaljujući, pre svega, svesti, samodisciplini i odgovornosti naših sugrađana kao i požrtvovanom osoblju u zdravstvenim institucijama.

Svedoci smo da način na koji su posete predsednika organizovane u Novom Pazaru i Nišu suviše podsećaju na predizbornu kampanju. Takođe smo svesni da se ne poštuju mere koje je republički krizni štab propisao te tako predstavljaju rizik za eventualno širenje epidemije u ovom kritičnom trenutku.

Sigurno smo da medicinska oprema može biti dostavljena i na efikasniji i bezbedniji način a da sam predsednik zdravstvene radnike može obučiti i na drugi način kako da koriste medicinsku opremu.

Podsećamo predsednika na odgovornost koju je preuzeo na sebe uvođenjem vanrednog stanja. Svedoci smo strogih mera koje su primenjene na one koji propise nisu poštovali. U ovom trenutku propisi moraju važiti za sve građane jednako i svi ih se moramo pridržavati. Ako se sam predsednik sa svojim neposrednim saradnicima ne pridržava propisa on pruža loš primer  građanima.

Osim kiše, navikli smo da nas u proteklih nekoliko godina zaobilaze i investicije, da predstavnici najviše republičke vlasti ne dolaze ni na najznačajnije događaje u Kragujevcu. Navikli smo već i da gradonačelnika ne viđamo. Navikli smo da se sami snalazimo i borimo i da kao grad sa niskim procentom zaraženih trpimo stroge propisane mere zbog nediscipline u drugim gradovima i opštinama. Zato vas još jednom molimo da nam ne dolazite sada u posetu i ne dovedete grad u situaciju da se epidemiološka slika promeni.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar