Nikola Dašić prvi na listi SNS u Kragujevcu

Gradski odbor Srpske napredne stranke izabrao je Nikolu Dašića za nosioca izborne liste na lokalnim izborima u Kragujevcu, koji će biti raspisani za 26. april.

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca od 2014. godine, ne nalazi se na izbornoj listi vladajuće stranke, što znači da se neće kandidovati za novi mandat, jer Skupština grada bira gradonačelnika iz redova odbornika. Postavljanjem Dašića na prvo mesto privremeno je stavljena tačka na višegodišnja nagađanja o podelama na više struja unutar SNS. Narodni poslanik i šef odborničke grupe u Skupštini grada, Goran Kovačević, nalazi se na drugom mestu, a načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić, na trećem mestu dok je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, na jedanaestom.
Nikola Dašić je diplomirani ekonomista, odbornik Skupštine grada Kragujevca, zaposlen na mestu savetnika guvernera, Jorgovanke Tabaković, za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu, takođe i kum aktuelnog gradonačelnika Nikolića. Izabran je, početkom godine, za šefa izbornog štaba SNS u Kragujevcu.
Mesto na listi koalicije oko SNS našli su i PUPS, Pokret socijalista, PSS-BK, Srpska narodna partija i SDPS Rasima Ljajića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar