Ne povećavati porez, već dovesti investicije- stav opozicije

 

 

Odbornička grupa „Pokreta za naš grad“ smatra da je povećanje stope poreza na imovinu građana od 50 odsto neprihvatljivo i neće glasati na današnjoj sednici za ovu odluku. Podsetili su da je sam gradonačelnik Nikolić kada je došao na vlast da nikako neće dozvoliti da se poveća stopa poreza na imovinu. Od svakog zaposlenog na ime poreza svakog meseca grad prihoduje 100 evra., pa je logično da se sve „rupe“ u budžetu pune novim investicijama. Grad već pune dve godine nema ni jednu značajnu investiciju. Projektovna cifra oko 700 miliona dinara na ime povećane stope poreza na imovinu neće značajno doprineti poboljšanju stanja u budžetu. Mnogo značajnije da svi budu obuhvaćeni plaćanjem poreza na imovinu, a ne da oni koji plaćaju redovno sada će plaćati 50 posto više.

Primeri koje je naveo gradski većnik Igor Mitrović koliko će iznositi u 2018 porez na imovinu stanova i kuća određenih kvadratura u određenim zonama, ne nalaze se u skupštinskom materijalu koji je dostavljen odbornicima.

Gradska vlast je u problemu, jer se budžet slabo i neredovno puni, ali to ne znači da građani treba da pokrivaju minuse u gradskoj kasi. To je neprihvatljivo, stav je Odborničke grupe LDP-a. Za novo povećanje stope poreza na imovinu za građane, koje se po mišljenju LDP, kreće od 30 do 50 posto., ova odbornička grupa neće glasati.

Odbornička grupa „Pokret slobodnih građana“, takođe neće glasati za ovu odluku i smatraju da je neprimreno da predstavnici vlasti koji primaju velike plate, nameću građanima, koji su i onako opterećeni teškom ekonomskom situacijom, ogromne obaveze.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar