Nastavljen štrajk u „Vodovodu“

Nastavljen je štrajk zaposlenih u kragujevačkom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, a pregovori sa lokalnom samoupravom se nastavljaju i danas. U štrajku je 259 od 530 radnika, zbog ispunjenja minimuma rada. Radnici štrajkuju zbog niskih zarada, plate su im sanjennje još 2009 godine, a zarade čak 400 zaposlenih u ovom preduzeću su ispod minimalca. Rešenje problema radnici „Vodovoda“ vide u potpisivanju kolektivnog ugovora.

Podsećamo, radnici „Vodovoda“ su štrajk u decembru prošle godine okončali posle potpisivanja sporazuma sa osnivačem i poslodavcem, koji je podrazumevao da će u roku od šest meseci biti potpisan Kolektivni ugovor i rešen problem zarada, ali sporazum nije ispoštovan.

Jednočasovni štrajk upozorenja radnici“ Vodovoda“ održali su i 4. jula ove godine kada su posle protestne šetnje do Gradske uprave predali svoje zahteve u kabinetu gradonačelnika Kragujevca.

Kako su raniji najavili predstavnici sindikata, zahtevi će, ukoliko pregovori s lokalnom samoupravom ne urode plodom, biti upućeni Vladi Srbije.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar