Nastavlja se izborni proces i u Kragujevcu

Posle ukidanja vanrednog stanja, uvedenog zbog epidemije koronavirusa, u skladu sa aktima, odlukom i Zakonom o izmenama dopuna zakona o lokalnim izborima koje donela republička skupština, Gradska izborna komisija donela je Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji i zaključak o usklađivanju akata izbornih radnji do izbora zakazanih za 21. jun.

Zbog zabrane okupljanja, GIK će doneti jedan od ključnih akata – Rokovnik o narednim izbornim radnjama koji će sadržati precizan redosled kada će i koja radnja u skladu sa propisima biti održana. To se naročito odnosi na predaju izbornih lista kada dolazi veliki broj ljudi, pripadnika političkih stranaka.

Podsećamo, Gradska izborna komisija je do uvodjenja vanrednog stanja proglasila 8 izbornih lista. Pored notara, javnih beležnika političkim strankama će biti omogućeno da potpise overavaju i u Gradskoj upravi kako bi se omogućilo potencijalnim predlagačima izbornih lista da potpise overe u što kraćem roku i pod jednakim i ravnopravnim uslovima.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar