Narodna stranka: Za pet godina ni pet kilometara autoputa

Svedoci da Kragujevac ostaje marginalizova i izolovan, da ga moderni putevi skoji spajaju pola miliona stanovnika zaobilaze i da gradska vlast nema ni plan, ni strategiju razvoja grada. Auto put do Batočine, koji bi spojio Kragujevac s koridorom X, nije završen, a ni Moravski koridor na svojoj mapi nema Kragujevac. Zato pozivamo gradsku vlast da se angažuje i učini sve da se završe svi infrastrukturni projekti koji su važni za naš grad, izjavio je Bojan Marić, član povereništva kragujevačkog Gradskog odbora Narodne stranke na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvi potredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić je naglasio da je Kragujevac u ranijoj istoriji imao teške trenutke, da je sinonim za ovaj grad bila „dolina gladi“, ali da su se stvari bitno promenile dolaskom Fijata. Međutim, važna obaveza prema ovom investitoru, ato je izgradnja autoputa Kragujevac-Batočina nije završena.

Punih pet godina aktuelna republička vlast nije sposobna da izgradi pet kilometara autoputa Kragujevac-Batočina. Izgradnja ovog puta, ukupne dužine 20 kilometara, počela je pre 10 godina, a od 2014 nije napravljen ni metar. Prvo je Aleksandar Vučić najavio da će put biti završen do juna 2017, pa je ministarka Zorana Mihajlović najavila da će biti završen do juna 2018. Poslednji rok je jul 2019. A na gradilištu nema mašina i ništa se ne dešava, zaključio je Aleksić i dodao da se nada da će Fijat produžiti proizvodnju u Kragujevcu, ove godine ističe desetogodišnji ugovor, ali da mora da se podvuče crta i završe sve ugovorne obaveze.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar