Narodna stranka: Peticija za spas „Zastavine ambulante“

Kragujevački Gradski odbor Narodne stranke pozivao je na odgovornost sve nadležne koji su doveli do likvidacije „Zastavine ambulante“. Posebno je nejasno da je grad Kragujevac, koji posle Beograda ima najveći broj zdravstvenih radnika u Srbiji, dozvolio da dođe do gašenja ove ustanove.

Narodna stranka se zalaže za očuvanje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, regulisanje pravnog statusa i njegovo integrisanje u zdravstveni sistem Srbije.

Gradska vlast, Ministarstvo zdravlja i Vlada Srbije doveli su do toga da ova renomirana zdravstvena ustanova uđe u proces likvidacije, istakla je dr Gordana Šošić, poverenica Narodne stranke, i dodala da je situacija „u javnom zdravlju Kragujevca katastrofalna“.

Narodnnjaci takođe traže odgovornost direktora Zavoda, dr Antonia Dimitrovskog koji je nevršenjem svoje funkcije doveo ustanovu u ovu situaciju.

Zato Narodna stranka sutra, subota 15 jun, ispred restorana „Balkan“ od 11 do 13 časova, organizuje potpisivanjem peticije „Za spas Zastavine ambulante“.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar