Narodna stranka: Kad su institucije razorene-štrajk glađu

Sve više ljudi u Srbiji ostvarivanje svojih prava traži štrajkom glađu jer je naprednjački režim uništio institucije, koje služe isključivo interesnoj grupi na vlasti, umesto da koriste građanima, upozoravaju iz kragujevačkog Gradskog odbora Narodne stranke.

Pre nekoliko dana u štrajk glađu su stupili radnici Javnog komunalnog preduzeća ’Vodovod i kanalizacija’ u Kragujevcu, a vlasnica novosadske televizije ’Kanal 9’ Maja Pavlović najavila je da će ponovo štrajkovati glađu“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Branislav Miletić, član GrO Narodne stranke.

Miletić je istakao da će Narodna stranka i Savez za Srbiju, pošto dobiju poverenje od građana da preuzmu odgovornost za upravljanje državom, uspostaviti vladavinu prava, osnažiti nezavisne institucije države i omogućiti neometani socijalni dijalog na svim nivoima.

Građani su u velikoj meri izgubili poverenje u institucije, koje je im vlast otela. U takvoj situaciji, oni koji se bore za sopstvenu egzistenciju, umesto da se obrate institucijama, odlučuju se na štrajk glađu jer su svesni da jedino tako mogu privući pažnju nadležnih“, naglasio je Miletić i dodao da nadležni ponekad ukazuju „milost“ i probleme građana rešavaju vaninstitucinalnim putem.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar