Narodna Stranka : Da li si studirao to što si diplomirao ?

Povodom suđenja učesnicima afere „Indeks“ oglasilo se saopštenjem Povereništvo Narodne stranke u Kragujevcu čije saopštenje prenosimo u celini :

 

Da li si studirao to što si diplomirao?

 

Narodna stranka nema dovoljno informacija da bi ocenjivala kvalitet prvostepenih presuda profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu iz afere ”Indeks”. Afera je  nastala u februaru 2007. godine, i još nije okončana, jer tek sledi početak procesa na Apelacionom sudu u Beogradu.

Događaji za koje se sudi osumnjičenima su se dešavali u vreme kada su sadašnji studenti Pravnog fakulteta u Kragujevcu bili deca. Međutim, ta deca su porasla, i sada studiraju na još uvek jednom potencijalno sumnjivom mestu. Država ni za 12 godina nije uspela da reguliše ovu aferu koja, kao i brojne druge, demorališe građane, i urušava državne institucije.

Nedopustivo je da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda. Doduše, najbrojniji kadrovi u Vladi R. Srbije upravo i potiču sa Megatrenda, ali i Kragujevac ima svoje kadrove, poput ministra Vulina, diplomca Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Bizarno pitanje: ”Da li si studirao to što si diplomirao?” – je postalo normalno u Srbiji, ali je i ono suvišno. Suština koju ovom prilikom Narodna stranka u Kragujevcu ističe jeste da urušavanje Kragujevca kao regionalnog centra nije dopustivo kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju. Srbiji ne treba vlast afera, već vlast sposobna za efikasna, sistemska, i pravična rešenja, koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život, ni za jednu, ni za dve, ni za dve do tri, a ponajmanje za 7 do 12 godina.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar