Namiruju se dugovi Televizije Kragujevac

Na konferenciji za novinare koju je održala Odbornička grupa Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana govorilo se o rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu sa posebnim osvrtom na finansiranje medija. Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana snažno podržavaju Koaliciju za medijsku slobodu i slobodu medija.

„Iako je rebalansom budžeta za 2017. godinu za medije u Kragujevcu predviđeno 155 miliona dinara, Kragujevac je jedini grad u Srbiji koji već treću godinu zaredom nije raspisao konkurs za sufinansiranje javnog interesa u sredstvima javnog interesa rekao je Saša Milenić, odbornik u gradskom parlametu. Radio televizija Kragujevac je privatizovana kada i ostali mediji u Srbiji i nije jedina televizijska kuća u Srbiji kojoj je Vlada RS poništila privatizaciju, ali je jedina u Srbiji kada je reč o poništenju privatizacije uredbom Vlade RS kojom se omogućava da se vrati gradu i tako donese odluka o osnivanju privrednog društva RTK a evo danas i odluka o obezbeđivanju finansijskog prostora za namirenje dugova, izjavio je Saša Milenić.

Komentarišući takvu situaciju kada je reč o javnom informisanju, Saša Milenić je ocenio da je to pitanje demokratije, građanskih prava i civilizacijskih vrednosti.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar