Nalaz DRI: isti stan u Erdogliji dva puta popisan?!

Dva izveštaja Državne revizorske institucije – o završnom računu budžeta Kragujevca za 2018 i o gradskoj upravi za imovinu na najbolji način ilustruju stanje u gradu na Lepenici: na prvi pogled sve je u redu  i sve funkcioniše, ali na kraju se ispostavi da su „pogrešne“ gradske uprave „plaćale“ na primer svečanosti za Dan grada, ili da je popisan kao gradska imovina objekat u Tesilnoj ulici, koji je, nažalost, srušen.

Najčešće je „grešila“ prilikom plaćanja Uprava za gradonačelnika i Gradsko veće, a Gradska uprava za imovinu je jedan stan u Dragoljuba Milovanovića Bene evidentirala dva puta. Takođe, popisala je kao imovinu grada i 15 lokala koji su vraćeni vlasnicima, dok je za 11 stanova DRI utvrdila da ili ne postoje na terenu ili su popisani na netačnim adresama.

Interesantno je i da Gradska uprava za imovinu pogrešno procenila vrednost, ili umanjila stvarnu vrednost Hipodroma, Stadiona FK „Jadran“, Kreativnog parka, ali i da je zaboravila da kao gradsku imovinu upiše dva objekta na jezeru Šumarice ili da je „popisala“ samo ogradu SC „Iskra“.

Detaljnije o izveštajima DRI na sledećim linkovima:

file:///C:/Users/Korisnik/Downloads/2019-2-GradKragujevac-1.pdf

file:///C:/Users/Korisnik/Downloads/2019-2-GradKragujevac-2.pdf

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar