Na još jednom protestu u Kragujevcu poručeno „Bojkotom do fer izbora“

Kao i prethodnih subota i juče je u Kragujevcu održan protest “1 od 5 miliona” sa koga je poručeno da je bojkot predstojećih izbora na svim nivoima najbolji odgovor na neprihvatljive izborne uslove u Srbiji.

On je najavio da će u sledeću sredu 18. januara u Kragujevac doći svi lideri iz Saveza za promene na konvenciju koja će označiti početak kampanje za bojkot izbora.

“U Kragujevcu je mnogo toga počelo i mnogo toga provrelo. I opet će, ako bude sreće”, rekao je Stefanović i dodao da u Kragujevcu ponovo sve vri.

Govoreći o izborima, Stefanović je rekao da su to su lažni izbori na koje ne trebe izaći.

“Izbori podrazumevaju da znate za koga i za šta glasate, da ste slobodni u svom izboru. Mi danas u Srbiji nismo. Kako kaže srpski i šumadijski domaćin – more izbora će biti kada vas zaustavimo na ovim lažnim izborima. Biće pravih izbora i to će biti megdan slobodne Srbije protiv ove naprednjačke aždaje koji ćemo dobiti zajedno ujedinjeni u svim našim razlikama”, kazao je Stefanović.

On je uputio poruku i liderima gradova koji još uvek razmišljaju o izlasku na izbore.

“Nema danas u Srbiji jednog Sandokana, ima 170 Sandokana u 170 zarobljenih opština. Niko nema prava da misli o sebi već o celoj državi i celom našem narodu. To je dužnost svih nas u ovoj zemlji”, poručio je Stefanović.

Na večerašnjem protestu u Kragujevcu govorili su i novinar Srđan Škoro i Stefan Simić iz Pokreta slobodnih građana koji su takođe pozvali građane na bojkot izbora.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar