Miran protest u Kragujevcu

Juče od 19 časova na platou ispred Skupštine grada Kragujevca održan je miran protest građana, nezadovoljnih stanjem u društvu.

Kao i prethodne dve večeri, nije bilo govornika, organizovanog ozvučenja, niti posebnog scenarija događaja, osim što je ovoga puta veći broj prisutnih seo na travnjak ispred Skupštine grada, što je trebalo da ima simboličnu poruku neučestvovanja u nasilju. To svakako nije bilo slučajno jer se pod parolom „Sedi, ne nasedaj“, sedelo i na pločnicima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Odgovor građana na nasilje, viđeno u prethodna dva dana, pokazao se delotvornim, jer se ništa od nasilnih scena iz prethodne dve večeri, nije ponovilo. Ono što je bilo primetno, na protestu u Kragujevcu, to je odsustvo osoba koje su, očigledno organizovano, prethodne večeri došle sa namerom da svoje nezadovoljstvo iskažu zasipanjem zgrade Skupštine grada jajima, kamenicama, upaljenim bakljama i drugim predmetima. Sastav okupljenih, makar onih u prvim redovima, ovoga puta izgledao je sasvim drugačije.

Ponovo su na protestu viđeni lideri lokalnih ogranaka DS, NS, SSP, Dveri, ŠR ali su na pitanja predstavnika medija odgovarali da nisu organizatori, već su se i sami, zajedno sa članovima svojih političkih organizacija priključili građanima u mirnim demonstracijama protiv neizdrživog stanja u društvu.

Protest se završio oko 11 časova.

Foto : Stevan Pajkić

Post Author: Milan

Ostavi komentar