Ministar prosvete: Rektoru kragujevačkog Univerziteta rok od 30 dana

Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je 12 aprila, četvrtak, upozorenje Savetu Univerziteta u Kragujevcu zbog toga što odbija da preduzme pet mera za otklanjanje nezakonitosti, kao i tri preventivne mere, naložene u tapisniku republičke Prosvetne inspekcije. Šarčević je nakon sednice Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje objasnio da nema ovlašćenje da naredi Univerzitetu da uradi nešto, već samo može da im da upozorenje.

Univerzitet u Kragujevcu sada ima rok od 30 dana da odgovori na upozorenje ministra, odnosno da ispoštuje inspekcijske naloge.

Podsećamo, republička prosvetna inspekcija je prilikom nadzora rada Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu utvrdila niz nepravilnosti i sačinila zapisnik u kome je naložena mera da se odluči o zakonitosti upisa sina rektora Nebojša Arsenijevića, Aleksandra, na studije trećeg stepena školske 2012/2013. godine, dok je dekanu fakulteta, kao i Univerzitetu dat primeren rok za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti. Rektor Univerziteta u Kragujevcu, profesor dr  Nebojša Arsenijević ranije je odbacio sve navode inspekcijskog nadzora i rekao da neće podneti ostavku.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar