Lutovac u Kragujevcu: Udruženja i pokreti su naši saveznici, ne suparnici

„Političke stranke nose posebnu odgovornost za donošenje suštinskih promena u Srbiji, ali one nisu dovoljne. Potrebno je pokrenuti sve građane, resurse i energije koje su neophodne za izgradnju boljeg i pravednijeg društva. Svi mi moramo jedni druge posmatrati kao saveznike, a ne kao suparnike. Biće vremena da suočimo naše programe i ideologije. Najpre moramo da Srbiju učinimo normalnom demokratskom državom,“ izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac na predstavljanju kandidata za predsednika, potpredsednike i potpredsednice Demokratske stranke u Kragujevcu.

Naš cilj je da se izborimo za osnovna prava i slobode građana, da oslobodimo zarobljenu državu i omogućimo ljudima da žive normalno, bez pljačke i korupcije, sa vlastima koje će se ponašati kao dobri i odgovorni upravljači, a ne kao gospodari. To zahteva udruživanje svih koji žele suštinske promene u društvu, a oni su većina koja nije organizovana kao što je organizovana manjina koja se udružila oko sopstvenih interesa i neumoljivo gazi po svim ljudskim vrednostima, pravima i našim životima.

„Građanska udruženja, pokreti, inicijative, aktivisti su veoma značajni za mobilisanje apolitičnih, apatičnih, građana nezainteresovanih za politiku. I mi ih vidimo kao saveznike u borbi za bolju Srbiju, a ne kao suparnike. Važno je da se svi udružimo i napravimo sinergiju koja će biti dovoljna da Srbiju menjamo na bolje. Ako svi budemo pojedinačno pridobijali sopstvene pristalice nećemo imati potrebnu kritičnu masu za promene, jer će oni koji jesu za promene, ali nisu ni za koga pojedinačno ostati bez opcije koju traže – udružene snage koje bude nadu da su promene moguće. To je sinergijski efekat – efekat udruživanja koji postiže to da je podrška zajedničkom nastupu značajno veća, nego prosti zbir pojedinačnih podrški,“ zaključio je Zoran Lutovac.

Informativna služba Demokratske stranke

Post Author: Milan

Ostavi komentar