Lokalni front na Trgu Slobode: Spremamo se i za izbore i za bojkot

Lokalni front će zauzeti stav koji je u prirodi zajedničkog cilja, a to znači da ukoliko svi odluče da idu na bojkot, idemo i mi, a ako se ne ide, nećemo ni mi. Stoga, spremamo se za izbore kao da ćemo da pobedimo, ali spremamo se i za bojkot, izjavio je Vladan Slavković, odbornik Lokalnog fronta iz Kraljeva na sinoć održanoj tribini „Slobodno na Trgu slobode“ koju organizuje neformalna grupa „Kragujevac slobodno“.

On je upozorio i da ukoliko bojkot ne uspe, odnosno ne postoji rešenje sledećeg dana, onda će ova vlasti imati nove četiri godine da radi „možda i gore stvari“. S druge strane, kaže, treba znati i šta može da se desi posle čina bojkota i „prepuštanja scene samo njima“.

„I može da se desi da neki Čeda, Čanak,Tadić ili ne znam ko stvore ujedinjenu opoziciju i da  naravno daju legitimitet izborima na kojima neće biti ostalih. Može da se desi da postoji dogovorena varijanta između postojeće opozicije i svih ostalih da glume za Evropsku komisiju opoziciju i ne znam šta i da se time naredne četiri godine učini svaka vlast legitimnom, a da svi mi naredne četiri godine i dalje ovo radimo“, dodao je Slavković.

Aktivista Lokalnog fronta Vladimir Marović smatra da „bojkot ne treba vezivati za „borbu“ protiv političke organizacije“.

„Trebalo bi postići saglasnost o tome da čitav spektar organizacija i stranaka, koje ni u kom slučaju ne prihvataju trenutno stanje, za svog protivnika nemaju političku organizaciju već prvenstveno organizovani kriminal. To je prva stvar oko koje treba da se postigne saglasnost na opozicionoj sceni Srbije“ istakao je Marović.

Ukoliko se to dogodi, ono što sledi jeste prelom – široko organizovanje građanstva oko pitanja opstanka države.

Izvor: Beta, foto TW @KGSlobodno

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar