Lični stav predsednika Gradskog odbora DS Kragujevac : Da se ne zaboravi

Povodom eskalacije epidemije koronavirusa, kao i odnosa vlasti u Srbiji prema građanima i medijima, ličnim stavom oglasio se i predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin, čiju izjavu prenosimo u celini :

DA SE NE ZABORAVI

Poštovani sugrađani i prijatelji, osetio sam potrebu da vam kažem par rečenica, zbog svoje savesti i stava da nemam prava da ćutim u ovom trenutku. Danas smo ponovo čuli, da ste vi, dragi sugrađani krivi, zato što nam se širi epidemija. Već smo ranije čuli da smo krivi jer smo se vratili u svoju zemlju iz koje smo u beznađu silom oterani, da smo krivi jer država nije imala dovoljno testova, da smo mi krivi što smo se protiv epidemije borili tek kada je uzela maha, da smo krivi što se testiraju samo direktni kontakti sa potvrđeno zaraženima udruženo sa visokom temperaturom pa nam masa zaraženih bez simptoma dalje prenosi zarazu, da smo mi krivi što nam danima uzorci iz Kragujevca šetaju iz labaratorije u labaratoriju i još nemamo rezultate tih uzoraka… Da smo za sve krivi mi, a oni su heroji koji se bore, šalju agente da kupuju iz crnih fondova, obećavaju novac uplašenim građanima Srbije i sve što im padne na pamet u ovoj produženoj izbornoj kampanji.
Danas su otišli i korak dalje. Više nije moguće ni da im postavimo pitanje. Više nemamo pravo da znamo, ko je od naših sugrađana zaražen, koliko nas je testirano, ko je preminuo. Od nas se očekuje da u tišini umiremo, a od medija da o tome ćute. Samo naši državni funkcioneri imaju pravo na istinu i da nam je prenesu u formi i na način na koji oni to žele.  I ako smatraju za potrebno. Pod uslovom, da uopšte žele da nam kažu istinu.
Zato molim sve slobodnomisleće građane ovoga grada, ovenčanog tradicijom borbe za slobodu i kolevkom srpske štampe i novinarstva, da ne dozvole da klonu duhom, da zapamte ove dane. Ne samo kao dane borbe protiv opakog virusa, već i kao dane kada je još jedanom u ovoj državi voljom samodršca gušena slobodna misao, pravo na elementarno informisanje, kršen Ustav i građanske slobode. I molim ih samo još jedno – da ne zaborave.

Post Author: Milan

Ostavi komentar