Kragujevčani i ove subote na protestu 1 od 5 miliona

Ponovo se u Kragujevcu zahuktava protest 1 od 5 miliona. Nezadovoljni građani Kragujevca i drugu nedelju zaredom došli su da traže slobodne institucije i poštovanje Ustava.

Pred Prvom kragujevačkom gimnazijom okupljenima su se obratili Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.
Miroslav Aleksić poručio je okupljenim Kragujevčanima da niko više ne sme da ćuti. On je dodao da se dosta toga promenilo u prethodnih godinu dana, a da su te promene izborene na ulici i na protestima.
„Moramo da nastavimo i pružimo snažan otpor ovakvoj vlasti. Najsnažniji otpor pružićemo 26. aprila, za kada su zakazani izbori. Ako ne izađemo na izbore, poslaćemo najvažniju poruku do sada“, naglasio je Aleksić.
Prema njegovim rečima, svi oni koji ne podržavaju aktuelni režim, a ipak izađu na izbore, svoj glas daće SNS-u, bez obzira za koga glasali.
„Velika je razlika između nas i njih. Nećemo da se prodamo za par fotelja i pare iz budžeta“, istakao je Miroslav Aleksić.
Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti poručio je Kragujevčanima da ne smeju odustati i naglasio da je prošle godine u ovo vreme na protestu u Kragujevcu bilo 5.000 ljudi. On je dodao i da se do pobede ne dolazi lako.
„Pobeda je što znaju da nikom više neće pasti na pamet da falsifikuje diplomu, a branićemo grad po grad i svaku tačku Ustava. Nada se ne sme izgubiti“, rekao je Manojlović.
Novo okupljanje pod parolom 1 od 5 miliona najavljeno je za sledeću subotu, 18. januara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar