Kragujevačka inicijativa : Iživljavanje sa našim parama, da li I-phone lepše zvoni u Energetici?

Saopštenje grupe građana Slađan Rakić – Kragujevačka inicijativa prenosimo u celosti :

Uprkos činjenici da Kragujevac odavno bruji zbog krivičnih prijava i primedbi na poslovanje direktora Energetike Andreja Ilića i svite oko njega, oni se ne zaustavljaju. Odavno izašli iz okvira bahatosti i bezobrazluka, umesto da se saniraju štete, sada se već i rugaju pa njihovo ponašanje ne prestaje da iritira.

Na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja došlo se do podatka da je ”Energetika “ 7. juna ove godine izvršila nabavku 3 mobilna telefona u vrednosti od skoro 700 000 dinara bez PDV-a. Reč je o I-phone uređajima koji su za upotrebu preuzeli  Andreja Ilić, Nenad Petković i Miroslav Petrašinović. Da li je racionalno kupovati ovakve telefone za 3 dotične persone u trenutku kada preduzeće posluje sa planiranim gubitkom od 830 miliona dinara u ovoj godini?  Složićete se da nije, pogotovo ne u trenutku inflacije i krize kada naši sugrađani podižu kredite u vrednosti jednog tog telefona da bi preživeli.

Pozdravljamo njihovu bahatu želju da u društvu i na poslu budu “šmekeri”, ali ovakve telefone mogu da kupe od svog novca, a ne ovakvom konstantnom otimačinom naših para.

Podsetimo se da je gradsko veće na sednici u martu ove godine dalo  saglasnost “Energetici” d. o. o. na odluku o povećanju cene toplotne energije za oko 20 procenata pa je nekadašnja cena za stan od oko 50 kvadrata uvećana za oko 1000 dinara. Setimo se ove zime, mlakih radijatora, konstantnih kvarova i nezakonite odluke o odlaganju grejne sezone. Prisetimo se da je preduzeće skoro godinu dana isplaćivalo zaradu licu koje je bilo na sindikalnom plaćenom odsustvu, iako mu je funkcija prestala, a možemo se prisetiti i zahteva sindikata „Sloga“ za smenu direktora jer je odeljenje Inspekcije za rad utvrdilo povredu prava zaposlenih u pogledu nepoštovanja Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu kao i nedostatka Akta o proceni rizika, čime je bezbednost radnika maksimalno ugrožena. Spisak skandala je poduži, a naša amnezija slaba jer njihovu bahatost svi mi plaćamo iz našeg džepa.

Loša kadrovska politika kao nešto što je Srpska napredna stranka implementirala dovođenjem nestručnih, a poslušnih prijatelja, kumova, simpatizera stranke, na rukovodeće pozicije je glavni faktor koji utiče na loše vođenje grada, javnih preduzeća i nezadovoljstvo naših građana. Jasno je da su uprkos svim krivičnim prijavama zaštićeni kao polarni medvedi od strane svog SNS rukovodstva, da su uprkos aferama i skandalima i dalje na svojim pozicijama bez ideje i savesti o podnošenju ostavki zbog konstantnog uništavanja ovog grada. Nekolicina partijskih funkcionera se provlači ukoliko nisu previše alavi, ali većina poklekne pred izazovom, a onda im se osladi bahaćenje na naš račun.

Neka im je sa srećom korišćenje novih telefona kojima će sigurno bolje upravljati nego samim preduzećem uz podsetnik da tako i treba jer smo ipak to mi građani platili!

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar