KG priča: Predlog budžeta katastrofalan

Odbornici „Kragujevačke priče“, Zlatko Milanović i Edis Durgutović, na konferenciji za medije, otvoreno su kritikovali predlog gradskog budžeta za 2020. godinu. Naveli su da ovako predložen budžet nije realan.

„Prihodi i rashodi u budžetu grada Kragujevca moraju da se smanje, niko nije prtiv investicija, ali moramo biti realni i projektovati budžet u skladu sa mogućnostima. Iznos od milijardu i dvesta miliona projektovanih subvencija za sledeću godinu je katastrofalan ako se uzmu u obzir sve reorganizacije i reforme koje je gradska vlast obavljala u prethodnih pet godina. Katastrofalno je i to što ni jednom stavkom nije predviđeno finansiranje medija u Kragujevcu, što jasno pokazuje da i posle 5 godina Radomir Nikolić nema nameru da poštuje zakon“, naveo je Durgutović.

Odbornik Zlatko Milanović dodaje da je budžet pogrešno projektovan, bez razvojnih komponenti, valjanih investicija i ideje za razvoj grada, te da nema projektovanih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća.

“Projektovani prihodi od prodaje zemljišta od skoro 3.700.000.000 dinara, su nerealni jer je vrlo teško prodati zemljište u tom iznosu, obzirom da znamo gradonačelnik nema pripremljeno zemljište“, kazao je Milanović.

Odbornici „Kragujevačke priče“ su najavili i podnošenje amandmana na predlog budžeta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar