Jekić: Razumem zbog čega Ana Brnabić ne razume ODIHR-ov izveštaj

Ana Brnabić ne želi da razume izveštaj ODIHR-a jer priznanje krađe i svih prevarnih radnji koje su identifikovane sa sobom nose odgovrnost, a za neke i gubitak slobode. Građani Srbije moraju biti ozbiljno zabrinutu jer je za premijerku normalno da se kupuju glasovi, da se vrši migracija građana sa jedne na drugu teritoriju i time prekraja izborna volja, da se institucije sistema stave u funkciju vladajuće stranke, da neka njena ministartva aktivno učestvuju u prevarnim radnjama kojim čine krivična dela, da se vrši pritisak na građane koji su zapolseni u javnom sektoru, da se zloupotrebljavaju javna sredstva u korist SNS-a.

Sramota koju ste naneli Srbiji krađom ovih izbora je nemerljiva i ona nikad neće biti zaboravljena, a umesto što branite neodbranjivo krenite već od danas da sprovodite preporuke koje su jasno definisane u ovom izveštaju. Za početak krenite sa uređivanjem biračkih spiskova sa Vašim saradnikom Martinovićem, zaustavite pritiske na zaposlene u javnim službama i državnim institucijama, učinite REM nezavisnim, otvorite RTS za sve građane ove zemlje, dozvolite da Agencija za sprečavanje korupcije radi posao za koji je osnovana, vratite nezavisnost institucijama ove zemlje.

Premijerko Brnabić samo za vas su izbori odlično organizovani, a za sve druge relevantne institucije i organizacije su izbori pokradeni što je potvrdio i konačni izveštaj ODIHR-a koji Vi ne želite da razumete jer prihvatanje izveštaja i njegovo potpuno sprovođenje je kraj za Vašu vlast.

Za budućnost Srbije je bolje da još jednom pročitate izveštaj, a ako je potrebno i više puta.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode pravde i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar