Jekić: Kragujevčani na prinudnom radu SNS-a u Beogradu

„Preko leđa ucenjenih Kragujevčana povereništvo Srpske napredne stranke u Kargujevcu želi da se dodvori svojoj centrali i njihovom koordinatoru Bajagiću, da se pokaže zahvalnost za davanje još jedne šanse Nikoli Dašiću i njegovim saradnicima da i u narednom periodu vode grad. Kragujevčani protiv svoje volje moraju da idu na prinudni rad u Beograd. Njihov zadatak je da u narednim mesecima obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove“ izjavio je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac.

Jekić objašnjava da se pritisci, ucene i zastrašivanja u Kragujevcu nastavljaju i posle izbora. Zadatak zaposlenih u javno-komunalnim i državnim preduzećima je da u narednim mesecima obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove. Svaki deo grada Kragujevca ima odredište u Beogradu odnosno opštinu u kojoj će biti radno angažovan. U Beograd se odlazi organizovano u grupama, jedna grupa je otišla u petak, a druga grupa u ponedeljak i ostaju po 7 dana.

„Da Srpska napredna stranka ne želi da sprovede preporuke ODIHR-a, da je i dalje spremna da manipuliše i obmanjuje kako domaću tako i međunarodnu javnost, vidimo i na ovom primeru. Pored toga što ne odustaje od vršenja pritisaka, ucena i zastrašivanja, u ovom slučaju imamo i zloupotrebu javnih sredstava. Za vreme angažovanja ljudi u Beogradu koji su zaposleni u javnim i državnim preduzećima njima će biti vođeno da rade na svojim poslovima, a što je bio slučaj i u prethodnoj kamapnji“ objašnjava Jekić i zaključuje: „Dašiću, prestanite više da vršite pritiske i ucene Kragujevčana bez obzira kojoj stranci oni pripadali jer prinudni rad je bio odlika prošlog veka“.

 

Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar