I ove subote nastavljen protest „1 od 5 miliona“ u Kragujevcu

Protest „1 od 5 miliona“ u Kragujevcu ne gubi na zamahu.Ponovo se i ove subote okupio veliki broj gradjana a čini se da je energija koja se akumulira na protestima sve veća i gradjani sve odlučniji da ne odustanu dok autokratski režim ne ispuni zahteve koji su postavljeni.

Gradjani su se, kao i do sada, okupili na platou ispred “Robne kuće” Beograd. Odatle je počela protestna šetnja ka Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, uz zaustavljanje ispred TC “Radnički” kako bi se izrazilo nezadovoljstvo uređivačkom politikom Radio televizije Kragujevac.

Na trgu ispred Gimnazije gradjanima se prvo obratio Milan Šerifović a nakon njega govorili su novinarka Bojana Vlajović Savić, autorka nekada veoma gledanih emisija “Stanje stvari” i “Stvarno stanje”, kao i Akademik Dušan Teodorović čiji je emotivan govor često prekidan povicima protiv režima.

Kao i svake subote na protestima su se mogli videti i mnogi predstavnici i pristalice političkih stranaka koje podržavaju proteste kao što su Demokratska stranka, Pokret za naš grad, Dveri , Narodna stranka, Šumadijska regija i drugi.

 

Foto : Zoran Petrović

Post Author: Milan

Ostavi komentar