I ove godine GTO organizuje manifestaciju “Otvorena dvorišta”

Gradska turistička organizacija Kragujevac i ove godine organizuje manifestaciju “Otvorena dvorišta” tokom koje će biti izabrana najlepša dvorišta u četiri kategorije, najlepši detalj, najlepše etno dvorište, najlepše park dvorište i najlepše dvorište. Svi zainteresovani domaćini mogu da se prijave do 22. juna slanjem mejla na tic@gtokg.org.rs ili info@gtokg.org.rs, ako i telefonom na 335-302.

U konkurenciji za izbor najlepših dvorišta biće svi prijavljeni domaćini iz kragujevačkih sela. Stručni žiri u kojem će i ovog puta biti predstavnici Gradske turističke organizacije Kragujevac, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i JKP “Šumadija”, izabraće najlepša dvorišta. Za pobednike su obezbeđene vredne nagrade.
Posle posete svim prijavljenim učesnicima manifestacije “Otvorena dvorišta”, u julu će biti izabrani pobednici na teritoriji Kragujevca. Zajedno sa kolegama iz Batočine i Knića, na čijoj se teritoriji takođe organizuje ova manifestacija, žiri u čijem sastavu su predstavnici turističkih organizacija Kragujevca, Knića i Batočine izabraće pobednike na nivou regiona.
Turistička organizacija Kragujevca poziva sve seoske domaćine da se i ove godine prijave i učestvuju u izboru za najlepša dvorišta. Cilj je da se očiste seoske deponije, da se seoska dvorišta lepo urede, ali i da domaćini budu kreativni čuvari tradicije življenja na ovim prostorima i samim tim doprinesu razvoju seoskog turizma.

Post Author: Milan

Ostavi komentar