Hvatanje za glavu i „matora drtina“

Raspravu o racionalizaciji zaposlenih u sistemu lokalne uprave na sednici Skupštine grada Kragujevca, koja je u toku, obeležila je neprimerena razmena replika bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika- Veroljuba Stevanovića i Radomira Nikolića. Padale su „optužbe“ o imovinskom stanju, porodičnim odnosima, a preciznije polemika je startovala standardnim optužbama ko je više i zbog čega zadužio gradske finansije.

Naime, Stevanović je tvrdio da je sadašnja gradska vlast zbog odbijanja da isplati dugovanja Preduzeću za puteve iz 2015., umesto 400 miliona na kraju platila 1,4 milijarede dinara, dok je Nikolić dobacio bivšem gradonačelniku da je „matora drtina“. Potom se na temu racionalizacije o kojoj je govorio Stevanović, gradonačelnik Nikolić uhvatio bukvalno za glavu, ističući da bivši gradonačelnik nema prava da govori o ovoj temi.

Uglavnom, Stevanović je zamerio što se racionalizacijom ne smanjuje činovnički aparat, već se ukidaju delatnosti u komunalnim preduzećima što će se odraziti na fukcionisanje grada, a, s druge strane, Nikolić je naglasio da u lokalnoj samoupravi ima 1.000 radnika viška i najavio nova otpuštanja u januaru naredne godine.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar