Građanski protest protiv režima i u Kragujevcu FOTO

Protest „Budi jedan od pet miliona – Kragujevac“ završen je večeras oko 19 časova na Djačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, a sledeće okupljanje najavljeno je za subotu 12. januar.

Može se slobodno reći da obzirom da u organizaciji protesta nije učestvovala nijedna ozbiljna politička stranka, da je protest zakazan preko mreža i na samo dva dana pred njegovo održavanje, da je broj okupljenih gradjana bio više nego impozantan.Procene se kreću i do 3000 i svakako broj i vidjena energija predstavljaju jasnu poruku vlasti da gradjani više nisu spremni da ćute i gledaju kako se demokratske slobode, teškom mukom izvojevane protiv jednog režima iz devedesetih, sada ponovo ugrožavaju u svakoj sferi života.

Gradjani Kragujevca spremni su da brane ali i da se bore za svoje pravo da postoji i drugačiije mišljenje osim vladajućeg, da virtuelna stvarnost koja se servira preko medija pod kontrolom vlasti nije jedina slika Srbije i da neće odustati od zahteva koji se već formulisao na protestima koji su prethodnih nedelja bili u Beogradu.

Stop nasilju nad političkim neistomišljenicima, glavna je poruka sa protesta.

Protest je održan u potpunom miru, uz pištaljke, trube i šetnju centrom grada.

FOTO : Zoran Petrović

Post Author: Milan

Ostavi komentar