DS napušta gradski parlament

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu doneo je odluku da odbornici ove stranke napuste lokalni parlament na današnjoj sednici Skupštine grada. Saopštenje o razlozima za ovakvu odluku prenosimo u celosti.

Na današnjoj sednici Skupštine grada je najvažnija politička odluka za sve građane Kragujevca,odluka o budžetu grada za 2019 godinu. Iako je to odluka od koje zavisi kako će Kragujevčani živeti naredne godine, građani nisu blagovremeno i u potpunosti obavešteni šta gradska vlast planira u njihovo ime sa njihovim novcem.
Simulacija javne rasprave, trajala je 3 dana,od kojih su dva neradni dani, a javna rasprava za aktulenu gradsku SNS vlast zapravo znači da je budžet grada objavljen na sajtu Skupštne grada i na oglasnim tablama mesnih zajednica. Pa ko čuo i video, bez predstavljanja, javnog slušanja i savršeno je razumljivo da nije bilo primedbi na tu odluku. A onda je početkom ove nedelje nanojoj verziji zvaničnog sajta gradske uprave budžet volšebno nestao! Baš kao što su preko noći nestali dugovi komunalnih preduzeća u iznosu od 2 milijarde dinara. Najbolja ilustracija stanja u kome se grad nalazi, ali i načina vladanja aktuelne gradske vlasti su raskopane ulice širom centralnih gradskih naselja, iako je davno prošao rok za izvođenje takve vrste radova. Ne samo da se ne poštuju zakoni i propisi, već nikome ne smeta što izvođači nisu završili posao, nego su nam najprometnije ulice i dalje raskopane. Baš kao što nikome ne smeta razvaljena ograda na obdaništu u naselju Aerodrom.
Dakle, SNS i u Kragujevcu pokazuje bahatost, netransprantnost, ali i nasilje nad zakonima i propisima. Nestaju procedure, demokratske norme, unižavaju se institucije, na isti način kao što smo imali priliku da vidimo na nedavno završenim lokalnim izborima u Lučanima. Zbog toga DS napušta lokalni parlament, jer ne želi da učestvuje u farsi oko donošenja budžeta za 2019, niti želi da daje legitimitet takvim odulkana“

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar