DS Kragujevac : „U čijem interesu se iseljava Pošta ?“

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu obavestio je javnost da se objekti pošte u centru grada iseljavaju i pitao za razlog. Saopštenje prenosimo u celosti :

 

U ČIJEM INTERESU SE ISELJAVA POŠTA  ?   

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu, želi da upozna građane sa najnovijim rezultatima rada republičke ali i lokalne vlasti SNS-a. Objekti Stare i Nove pošte u Kragujevcu, koji su sa godinama prerasli i u svojevrsne simbole grada, promeniće svoju namenu.

Kako je direktorima Pošta, centralnim i lokalnim, koji su bez ikakve sumnje postavljeni voljom vladajuće stranke, palo na pamet da iz velelepnih objekata u centru grada isele jednu za građane tako važnu službu, kakva je poštanska, pitanje je koje zahteva odgovor i objašnjenje nadležnih.

Da budemo potpuno precizni, prema našim saznanjima zgrada Stare pošte se iseljava u potpunosti, dok će iz Nove pošte samo šalterska služba u prizemlju i dalje biti na usluzi građanima a sve druge službe se iseljavaju iz zgrade.

Racionalno objašnjenje, koje bi bilo u korist poslovanja Pošte ili u interesu korisnika, ne postoji. Obe zgrade se nalaze, jedna preko puta druge, povezane nadzemnim prolazom, na centralnoj gradskoj lokaciji, reklo bi se idealnoj. Objekat Nove pošte je namenski napravljen i kao takav jedan od najlepših i najfunkcionalnijih objekata pošte u Srbiji. Sa Starom poštom to je činilo celinu kakvom se nije mogao podičiti ni jedan grad u okruženju i šire od Srbije. Praktično na jednom mestu su korisnici poštanskih usluga mogli da završe skoro sve poslove sa poštom ali i zaposleni su imali pogodnost da je većina službi unutar sistema bila na jednom mestu, što je olakšavalo rad.

Ni korisnici, ni zaposleni, neće imati nikakvu korist od razmeštanja službi Pošte po celom gradu, kako saznajemo i po Grošnici, Aerodromu, bivšoj zgradi “Velefarma” i td.

Ko onda ima korist ?

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu zahteva od nadležnih iz Pošte objašnjenje i odgovor na to jednostavno pitanje. Takođe želimo da znamo da li je istina da će objekat Stare pošte prerasti u Hotel, o čemu se uveliko govori po kuloarima i kakvu korist od toga, ako je tačno, imaju Kragujevčani ?

Odgovornost mora da snosi i lokalna SNS vlast. Da li su ponovo nezainteresovani dok se gradska imovina i simboli razvlače ili su upoznati i zadovoljeni u celoj igri interesa moćnih pojedinaca koji kako u Srbiji, tako i u Kragujevcu, samo koriste SNS kao servis za sticanje imovinske koristi, pokazaće se veoma brzo. Posledice svega platiće kao i uvek građani Kragujevca.

 

 

26.08.2021 Kragujevac                                                                         Info Služba GrO DS Kragujevac

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar