DS Kragujevac : „SNS da prestane sa zloupotrebom škola i dece“

Povodom akcije aktivista SNS-u na uređenju dvorišta škole „Sveti Sava“ u naselju Aerodrom i Vinogradi, saopštenjem za javnost oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu. Saopštenje prenosimo u celosti :

SNS da prestane sa zloupotrebom škola i dece

 

Aktivisti  SNS-a iz nekoliko mesnih odbora u Kragujevcu, ovih dana su se medijski pohvalili i promovisali , tako što su objavili  zajedničku fotografiju sa direktorkom OŠ „Sveti Sava“ na Aerodromu. U svojoj samopromociji izjavili su  da su popravili i zamenili deo školske ograde kao i da su uređivali školsko dvorište.

Propustili su da kažu kako su oni, ali i direktorka škole koja je u obavezi da obezbedi zakonitost rada ustanove, u potpunosti ignorisali Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji u članu 113. izričito zabranjuje stranačko organizovanje i delovanje, kao i korišćenje školskog prostora u te svrhe.

Demokratska stranka obaveštava sve građane Kragujevca , da je sredstva neophodna za popravljanje ograde škole, po Zakonu u obavezi da obezbedi lokalna samouprava. Međutim da se postupilo po zakonu, onda ne bi bilo prilike za stranačku promociju. Možda su aktivisti SNS-a, svojim motom akcije u kome ističu da: „mnogo možemo sami da uradimo, ne treba uvek čekati na druge“, želeli da kažu da je lokalna samouprava nesposobna da reši probleme  škola i da građani moraju sami da uzmu stvari u svoje ruke. I oni, baš kao i svi građani Kragujevca odlično znaju da nema nikakve svrhe očekivati da bilo šta uradi nestručna, nezainteresovana i korumpirana gradska vlast. Iz dana u dan se možemo uveriti da oni nisu u stanju da učenicima osnovnih škola u Kragujevcu obezbede besplatne udžbenike i obrok, nisu sposobni da završe razorenu gradsku tržnicu, da omoguće građanima Kragujevca normalno saobraćajno i komunalno funkcionisanje. Ipak ova akcija je najpre protivzakonita, šta god da je bila namera njenih učesnika. Aktivisti SNS-a u Kragujevcu računaju na to da će im biti tolerisano bahato i protivzakonito ponašanje, zloupotreba  javnih ustanova i škola, kao i servilnost njenih rukovodilaca ali tako sigurno neće uspeti da poprave urušeni ugled u javnosti.

 

U Kragujevcu, 29.9.2022.                                          Info Služba GrO DS Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar