DS Kragujevac: Prijava tužilaštvu protiv Energetike

Povodom odlaganja početka grejne sezone u Kragujevcu, Gradski odbor Demokratske stranke podneo je danas prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, protiv odgovornih lica. Saopštenje sa današnje konferencije za javnost prenosimo u celosti :

„Gradski odbor Demokratske stranke, u ime građana Kragujevca, podneo je danas, 27.10.2022. godine, prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, protiv odgovornih lica, zbog nezakonite odluke gradskih vlasti i komunalnog preduzeća Energetika doo o odlaganju početka grejne sezone. Iako su Zakon o komunalnim delatnostima i Odluka Skupštine grada Kragujevca o proizvodnji i distribuiranju toplotne energije na izričit način propisali da se u periodu od 15.oktobra do 15.aprila toplotna energija mora isporučivati krajnjim kupcima, nadležni u našem gradu su odlučili da to ne čine, procenjujući da građanima Kragujevca nije dovoljno hladno da bi im ovu uslugu pružili. Prema podacima Hidrometeorološke stanice u Kragujevcu temperatura se nekim danima, nakon 15.oktobra, spuštala i do minus jedan stepen celzijusovih, a prosečna nije prelazila devet stepeni, što je aktuelna vlast ignorisala, igrajući se na takav način zdravljem najugrožeijih stanovnika našeg grada, dece, starih i bolesnih.

Mi u Demokratskoj stranci nećemo nemo gledati ovo bezakonje koje je postalo opšti manir aktuelne vlasti, već ćemo se na sve načine boriti za pravnu državu i ponovno uspostavljanje napuštenog principa odgovornosti, što je jedini način da imamo uređeno društvo, a ne hajdučku organizaciju u kojoj je jedini zakon koji važi, zakon jačeg.“, kaže se u saopštenju Kragujevačkih demokrata.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar