DS Kragujevac : Predlog rekonstrukcije Kneza Miloša, Gušićeve i Ulice Slobode

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu u narednom periodu izneće pred kragujevačku javnost predloge za rešavanje nagomilanih problema u svim ključnim oblastima za funkcionisanje grada.

Želimo da to učinimo upravo sada, kada nisu raspisani lokalni izbori, niti je u toku izborna kampanja, jer problemi sa kojima se građani suočavaju ne traju i ne završavaju se sa izbornim procesom, rekao je na konferenciji Predsednik GrO DS Kragujevac Ivan Dubljanin.

Prva u nizu najavljenih konferencija otvorena je sa aktuelnim problemom zagušenog saobraćaja, naročito u centralnoj gradskoj zoni.

Taj problem dodatno je aktuelizovan izgradnjom Palate Pravde, i najavom izgradnje brojnih objekata poslovne, privredne ali i namene stanovanja na istom pravcu. Time će ionako poslednjih godina povećan obim saobraćaja, na tom pravcu dostići broj koji trenutni kapacitet ulica u okruženju ne može da podnese.

Odavno je predviđeno prerastanje ulica Kneza Miloša, Gušićeve i Ulice Slobode u pun profil sa dve kolovozne trake od kojih bi obe imale  po dve saobraćajne trake. Sa ukupno četiri saobraćajne trake bio bi obezbeđen dovoljan kapacitet za obim saobraćaja koji se ovde predviđa u neposrednoj budućnosti. Ujedno bi se rešili i problemi sa saobraćajnim gužvama u centru grada, jer bi se mnogo brže i lakše izvezao saobraćaj iz centra grada na njegovu periferiju. Proširenje navedenih ulica bi išlo od Trga Mala Vaga, pa sve do ukrštanja sa Petrovačkom magistralom koja je u izgradnji, rečeno je na prezentaciji ovog projekta.

Na današnjoj konferenciji Gradskog odbora Demokratske stranke ovu ideju obrazložio je njen tvorac i onaj koji je prvi i uneo u sobraćajnu studio grada Kragujevca, saobraćajni inženjer Dragan Popović.

Na pitanje medija o troškovima izgradnje ovakve saobraćajnice u Demokratskoj stranci kažu da su oni znatno manji od koristi koja bi se dobila. To je naročito važno u svetlu trenutne izgradnje saobraćajne infrastrukture u gradu, koja se uglavnom finansira iz kredita i zaduživanjem a nije izvesno da će rešiti saobraćajne probleme. Demokrate smatraju da je važnije proširiti navedene ulice nego Daničićevu, čiju rekonstrukciju planira lokalna vlast, čime će izazvati više problema nego koristi, smatraju u ovoj stranci.

 

03.06.2021. Kragujevac                                       Info Služba GrO DS Kragujevac

Foto : Stevan Pajkić

Post Author: Milan

Ostavi komentar