DS : „Kragujevac ponovo žrtvovan“

Saopštenjem koje prenosimo u celosti, Ivan Dubljanin, Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu, osvrnuo se na izostanak velikih investicija u gradu u tekućoj godini :

Na veliku žalost svih onih koji vole Kragujevac, Gradski odbor Demokratske stranke nema dobre vesti za naše sugrađane.
Građevinska sezona kako u Srbiji, tako i u Kragujevcu uveliko teče. Već smo na pragu juna meseca i postaje izvesno da nijedna velika investicija najavljena za ovu godinu u našem gradu, neće biti realizovana. Ne tako davno, pompezno je za ovu godinu najavljena izgradnja Severne obilaznice oko grada, sa industrijskom zonom na njenom početku. Trg Radomira Putnika već je uveliko morao da bude u izgradnji, ako je suditi prema najavama gradskih čelnika. Predsednik Vučić je lično najavljivao početak izgradnje nove zgrade Univerzitetskog Kliničkog centra ali ni od toga očigledno neće biti ništa u ovoj godini. Filološko-umetnički fakultet ostaće još jedna predizborna najava a izgradnju novog fudbalskog stadiona na mestu postojećeg objekta „Čika Dače“ više ne pominju ni najlakovernijim građanima. Ne isključujemo u potpunosti da će SNS vlast pod pritiskom javnosti u nekom trenutku teatralno odpočeti izgradnju nekog od ovih objekata ali jedino sa namerom da zavaraju građane, jer je izvesno da Kragujevac za ovu godinu nije na listi prioriteta. Dokaz za to je i izjava predsednika Srbije od pre par dana gde najavljuje mogućnost usporavanja određenih projekata ali će ipak na njegovu intervenciju neki biti i pogurani. Tako smo saznali i da je tunel kroz jednu od ukupno dve planine u Vojvodini, trenutno važniji od, na primer činjenice da jedan od najvećih gradova u Srbiji nema obilaznicu.
I tako naš grad još jedanput pada kao prva žrtva ekonomskog sunovrata zemlje, koji će doći kao posledica kalkulantske politike Aleksandra Vučića.


Na investicionu politiku vlade Srbije, koja će ignorisati Kragujevac, nadovezuje se i bezgranična nesposobnost lokalne vlasti da dovrši bilo koji započeti projekat. Sećamo se neverovatne rekonstrukcije vrtića Bambi, tragične intervencije na zgradi gradske tržnice koja je danas i bukvalno zakorovljena, pa sve do okačene table na Trgu Radomira Putnika koja je sada samo podsetnik lažnih obećanja lokalne vlasti, ali i probijanja svih mogućih rokova na rekonstrukciji fasada u centru grada.
Ako od najavljenih investicija nismo ni imali velika očekivanja, zaista smo se nadali da će makar udarne rupe zaostale iz zimskog perioda, biti sanirane ovoga proleća. Praktično dočekasmo leto, a ni ulicama oko same Skupštine grada, poput Vladike Nikolaja Velimirovića, nije moguće proći bez ozbiljnog rizika po automobile i prolaznike, te samo možemo da zamislimo u kakvom je stanju gradska periferija.
Poštovani sugrađani Demokratska stranka je u obavezi da i u predizbornoj kampanji ali i nakon nje govori samo istinu. Upozoravali smo građane šta ih očekuje, čim vlast proglasi izbornu pobedu. Za sve one koji su obećanjima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke poverovali, buđenje će biti teško i sa glavoboljom, ali se nadamo da će i oni ipak progledati, poučeni ovim iskustvom.

 

26.06.2022 Kragujevac

Ivan Dubljanin
Predsednik GrO DS Kragujevac

Post Author: Milan

2 thoughts on “DS : „Kragujevac ponovo žrtvovan“

    Stevan Markovi'

    (26 маја, 2022 - 10:39 pm)

    DS je trenutno jedina politička organizacija u gradu, koju vode ljudi koji nisu sarađivali sa SNS-om nikada. Treba da postanu stožer okupljanja prave opozicije u gradu.

    Boško Blagojević

    (26 маја, 2022 - 10:41 pm)

    Ivan Dubljanin je jedini pravi opozicionar ovoj vlasti u Kragujevcu. Svaka čast majstore !

Ostavi komentar