DS Kragujevac : Nisu sva deca „naša deca“

Povodom situacije u kojoj su se našli roditelji i deca mnogobrojnih porodica u Kragujevcu, zbog odluke lokalnih vlasti o izmenama u subvencionisanju dece koja idu u privatne vrtiće, o čemu je javnost saopštenjem obavestilo i „Udruženje privatnih predškolskih ustanova“, Gradski odbor Demokratske stranke oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celini :

Odluka aktuelne gradske vlasti da za dve hiljade mališana koji su upisani u privatne vrtiće i predškolske ustanove, ukine subvencije i to u najtežem ekonomskom trenutku ne samo za grad, državu, već i građane, pokazuje da su neka deca „više naša“ a neka „više njihova“.

To da su za predstavnike SNS-a ugovori, zakoni i propisi nebitni uverili smo se bezbroj puta za ovih osam godina. Nije novina ni diskriminacija, jer se privatni vrtići stavljaju u neravnopravan položaj, ili im se preko noći oduzimaju određena prava. Podsećamo da je ova vlast pre dve godine bukvalno ucenila roditelje dece sa smetnjama u razvoju da izaberu ili da zadrže posao ili novčane nadoknade i besplatne medicinske tretmane.

Dakle, ni zaštita, ni prava dece, ni očuvanje 400 radnih mesta, koliko je zaposleno u privatnim vrtićima u Kragujevcu, nisu u opisu posla aktuelne gradske vlasti. I sasvim je uobičajeno da gradonačelnik i čelnici odbijaju da razgovaraju s predstavnicima Udruženja privatnih predškolskih ustanova. Taj manir nedodirljivosti, bahatosti nije novina: šta ima i s kim da se razgovara! Mi smo vlast i doneli smo odluku i to prvi i jedini u Srbiji.

Gradski odbor Demokratske stranke zahteva da ova štetna odluka bude povučena i da se u saradnji sa predstavnicima Udruženja privatnih predškolskih ustanova dogovori rešenje koje je u interesu dece i roditelja.“

Post Author: Milan

Ostavi komentar