DS: Kad se izboriš za opstanak ustanove, dobiješ otkaz

 

 

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu ističe da “ haos koji opisuju zaposleni u nekadašnjoj Zastavinoj ambulanti, revanšizam prema zaposlenima koji su se borili da ambulanta opstane koji je rezultirao premeštanjima na druga radna mesta, tortura zbog koje je zamenica predsednika Sindikata „Sloga“ Gordana Živanović bila priorana da da otkaz, kao i otkaz koji je dobio predsednik sindikata Nikola Erić, na najbolji način ilustruju bahatost i nepoštovanje zakona koje Srpska napredna stranka sprovodi širom Srbije„.

Demokrate naglašavaju da se širom Srbije, pa i u Kragujevcu kažnjavaju samo oni koji se bore za očuvanje ustanova, standarde, ali i prava građana i poštovanje zakona, a da oni koji krše zakone i ne rade ono za šta su nadležni napreduju, zadržavaju funkcije bez ikakvih sankcija, jer je deviza ove vlasti, pored krilatice „ako nisi sa nama, protiv nas si“, „možete da radite i mislite samo ono što va Mi dozvolimo“.

Kriv si ako uradiš sve da spaseš ustanovu u kojoj se leči 30 hiljada Kragujevčana, a nevin ako tri godine ne podnosiš finansijske izveštaje. I još zadržiš funkciju direktora ustanove koju su spasili zaposleni, smatraju Demokrate.

Dodaju i da još strašniju torturu ovih dana prolaze i funkcioneri Opštine Paraćin, direktori javnih preduzeća, ali i preduzetnici u Paraćinu, jednoj od tri opozicione opštine u Srbiji, koje ekipe sastavljene od pripadnika SNS-a i ljudi koji se predstavljaju kao policajci ili zaposleni u BIA primoravaju da priznaju izmišljena krivična dela i optuže opštinske ćelnike da su ih nagovorili na te postupke ili „podmetnu“ mito vršiocima vlasti u Paraćinu.

Odbornici Skupštine opštine Paraćin su o nasilju i pretnjama i čitavoj situaciji sa poslednje sednice lokalnog parlamenta uputili otvoreno pismo javnosti, državnim i međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i s obzirom na to da je u iznuđivanje priznanja nepostojećih krivićnih dela i nasilje uključena neka „ekipa tužilaca iz Kraljeva“, ali i kriminalci, pošto se građanima i na taj način preti, odbornici SO Paraćin su na kraju pisma istakli: da „Goli otok, kao mesto za kažnjavanje političkih protivnika, više ne postoji, bio je aktuelan u jednoj drugoj zemlji. U zemlji u kojoj sada živimo, okupiranoj od strane političko – kriminalnih struktura koje zloupotrebljavaju državne institucije, novo mesto stradnja, što se nas tiče, zove se Kraljevo.“

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar