Đilas: SSP nije u sukobu ni sa jednom opozicionom strankom u Srbiji

Stranka slobode i pravde (SSP) nije u sukobu ni sa jednom opozicionom strankom u Srbiji i svi oni koji jasno kažu i jasno pokazuju da nikada sa ovim režimom ne bi bili deo vlasti za nas su dobrodošli, rekao je danas predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Đilas je pre sednice Predsedništva SSP koja se održava u Kragujevcu, rekao da sada postoji nešto važnije od te vrste polemika, „a to je promena ovog sistema“.

On je istakao da moramo da naučimo da u zemlji kojoj je „deset godina nametnuto jednoumlje“, ako neki ljudi koji se bore za iste stvari, nemaju o svemu isto mišljenje, „da to nije rat, da to nije sukob, da to nije problem“.

Dozvolite nam da iz zemlje jednoumlja napravimo demokartsku zemlju u kojoj ćemo slobdno moći da kažemo svoje argumente oko nekih stvari oko kojih se ne slažemo, rekao je Đilas.

Predsednik SSP je rekao da će važan deo Plana za Dan posle biti deo koji donosi pravdu i odgovrnost onih koji su kršili zakon i moralne norme.

Mi nećemo zagovarati revanšizam jer revanšizam znači da to što oni danas rade nama, mi sutra radimo njma. To nije naša ideja i mi to nećemo raditi. Mi hoćemo da napravimo državu, zakone i institucije koji će one koji su krali, a mnogo se danas krade, ići u zatvor, a oni koji su se ogrešili o moralne norme kroz Zakon o povratku građanske časti i lustraciji za to snositi odgovornost, rekao je Đilas.

On je „kao idealnog kandidata“ za tu vrstu odgovornosti naveo gradskog pravobranioca iz Jagodine Vladan Petronijević,  koji je podneo krivičnu prijavu protiv dve mlade majke, članice SSP samo zbog toga što su na stepeništu Skupštine Jagodine izjavile da će se svim pravnim sredstvima boriti da građani znaju za šta se troše pare iz gradskog budžeta.

Izvor : Fonet

Post Author: Milan

Ostavi komentar