Demokrate raspisale nove izbore za jul

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke usvojen je izveštaj predsednika Lutovca i raspisani su novi izbori za predsednika i potpredsednike Demokratske stranke.

„Demokratska stranka u ovom trenutku ima prioritetan cilj: moramo vratiti državu Srbiju građanima. Moramo se vratiti demokratiji koju je, ako treba da podsetim, upravo DS posadila u ovim krajevima. Za DS Srbija ima svoj jasan put, a to je put u Evropu. Demokratska Srbija ne želi da bude stabilna u autokratiji, siromaštvu i korupciji. Demokratska Srbija želi da bude moderna država vladavine prava i ljudskih prava i sloboda,“ izjavio je Zoran Lutovac tokom podnošenja izveštaja.

Izveštaj je podneo i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kostadinović, a potom su zakazane i radna i izborna skupština, na kojoj će se birati predsednik i potpredsednici Demokratske stranke. Za predsednika organizacionog odbora izabran je Dušan Dinčić, a za članove Ivan Petrović, Alisa Kockar, Tanja Cakić i Darko Simić.

Nakon kraće diskusije, članice i članovi Glavnog odbora Demokratske stranke verifikovali su sporazum o prijemu grupe građana „Sigurno napred – Saša Paunović“ u Demokratsku stranku, kao i izmene i dopune Poslovnika o radu stranke.

„Naši ključni partneri su građani Srbije, a potom i svi iskreni opozicionari koji hoće da menjaju Srbiju. Proevropske, socijaldemokratske stranke su naši prirodni partneri. Na smeni režima moraju raditi sve relevantne opozicione snage, jer protivnik nije opterećen moralom, zakonima i pravdom. Braniće bogatstvo stečeno kriminalom i korupcijom do samog kraja – našeg ili njihovog,“ zaključio je Lutovac.

Informativna služba DS

Post Author: Milan

Ostavi komentar