Demokrate o predsedničkom kandidatu na sastanku u Kragujevcu

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu bio je domaćin velikog regionalnog sastanka članova Glavnog odbora DS-a sa teritorije velikog dela Srbije. Takav sastanak već je održan za demokrate iz Vojvodine u Novom Sadu a danas će se održati i u Beogradu, čime će biti završene konsultacije rukovodstva stranke sa svim odborima u Srbiji, na temu razgovora o kandidatu za predsednika Srbije koga će podržati stranka ali i svim drugim aktuelnim pitanjima.

Sastanku je prisustvovao predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednica Tatjana Manojlović, kao i članovi predsedništva stranke Srđan Milivojević, Dušan Kostadinović i Ivan Dubljanin.

Demokrate su iskazale privrženost savezu stranaka koji čine DS, SSP, NS, PSG i druge političe organizacije potpisnice sporazuma i kroz diskusiju podržale kandidata za predsednika Zdravka Ponoša jer uvažavaju njegove kvalitete i spremnost da izađe na crtu Aleksandru Vučiću i režimu koji predstavlja i predvodi. Na sastanku je izraženo očekivanje da se nastavi sa snažnom kampanjom, koja će rezultirati smenom vlasti i povratkom Srbije u red demokratskih država u kojima će građani moći slobodno da izražavaju svoju volju, bez pretnji i pritisaka.

Uslovi za održavanje izbora, kako oni medijski, tako i sama izborna pravila, sve su teži o čemu svedoče i promene samih pravila u predvečerje kampanje i izbora. Vlast nastavlja da favorizuje svoje predstavnike i da onemogućava politički život u Srbiji, gušeći opoziciju i onemogućavajući njen rad. Bez obzira na uslove demokrate garantuju građanima Srbije da će zaštiti svaki glas. Spremni su da sa pouzdanim kontrolorima pokriju svako biračko mesto u Srbiji i onemoguće novu izbornu krađu, kakva je nedavno viđena i na referendumu o ustavnim promenama.

Demokratska stranka zato i iz Kragujevca poziva građane Srbije da izađu na predstojeće izbore i jednom za sva vremena pošalju u istoriju Aleksandra Vučića i vlast Srpske napredne stranke.

Post Author: Milan

Ostavi komentar